En bra ledarartikel som visar att bloggarna behövs (Expressen)

I dagens Expressen skriver Svend Dahl om bloggar. Han tar bara upp FRA lagen. Men saken gäller alla ikke PK bloggar med. Utan våra bloggar skulle sanningen kunna fortsättas att mörkas.

Saxar ut Artikeln.

”Skriver du en insändare eller går med i en förening får du en klapp på huvudet av det politiska etablissemanget.Bloggar du om politik riskerar du däremot att få en utskällning och bli kallad för mindre vetande av samma överhet.”

Detta känner vi alla till som har ej Pk bloggar.

”Men när folk engagerar sig på ett sätt som verkligen utmanar det politiska etablissemanget, i stället för att gå med i ett parti och snällt vänta på sin tur, ja då är det inte längre så kul med folkligt deltagande i politiken.
Fredrik Reinfeldt uppmanade som bekant FRA-kritikerna att hålla tyst eftersom deras åsikter inte var värda något. Och bland statsvetare är det en utbredd uppfattning att bloggar är en oseriös form av politiskt engagemang som man inte behöver bry sig om.

Däremot räknar man gärna medlemmar i hembygdsföreningar.
I samma anda förklarade Dagens Nyheters ledarskribent Lisa Bjurwald 29 juli att: ”Det är inte ofta jag traskar runt i den särskrivade specialklass som är den svenska bloggsörjan, men när jag gör det blir jag alltid lika negativt överraskad. Först var det FRA-frågan som skulle avhandlas av tyckare som knappt kunde stava till underrättelsebehov.”
Jag har svårt att tro att man skulle kunna uttrycka sig så om någon annan form av folkligt politiskt deltagande.
Byt ut ”bloggsörja” mot ”folkrörelsesörja” och man ser tydligt det förakt delar av det politiska etablissemanget känner inför vanligt folks politiska deltagande.”

Jag rekomenderar er att läsa den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: