Som vanligt är även ”Spelkungen” utländsk (GP)

Hur man än vänder och vrider på det. Så är invandrare över representerade i brott statistiken.
Clark Olofsson och de andra framstår mer och mer som små skojare från förr.

Saxar ur GP.
”Ryktena kring spelkungens maffialiknande imperium har länge talat om beställda mord.
Nu anser sig kammaråklagare Krister Petersson ha samlat tillräckliga bevis för att väcka åtal i två fall:
Dels för mordet mot Ratko Djokic, svärfar till Milan Sevo, i Stockholmspressen känd som maffialedare. Djokic sköts ihjäl den 5 maj 2003 på Bodholmsplan i Skärholmen.
Dels för ett mordförsök i Fisksätra den 16 september 2002 mot en man som tidigare arbetat för Rade Koturs spelbolag men hoppat av för att starta konkurrerande verksamhet.
Kotur har också varit misstänkt för ett mordförsök i Göteborg den 31 maj 2004. I det fallet anser åklagaren att bevisen för närvarande inte räcker till för ett åtal.

Rade Kotur
född 16 november 1952 och blev känd som spelkungen efter GP:s och radioprogrammet Kalibers avslöjande reportage i maj 2005.
Han är född i byn Draksenic i norra Bosnien och flyttade till Göteborg 1972. Han jobbade de första åren på Volvo men lärde sig att tömma enarmade banditer, en sysselsättning som var betydligt mer inkomstbringande än arbetet på bandet. 1978 dömdes han för att ha fifflat med sådana maskiner. På 80-talet öppnade han ett kafé i Bergsjön som byggdes om till pizzeria. Restaurangbolaget omvandlades senare till spelbolaget RK Company. 1990, 1993 och 2002 dömdes han för anordnande av automatspel och brott mot lotterilagen.
I maj 2005 kontrollerade Kotur ett spelimperium med ett par tusen spelapparater placerade i svenska butiker, gatukök och krogar. Apparaterna drog in hundratals miljoner varje år, mestadels svart.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: