En fralla för alla

När får man sätta stopp för kriminalitet utan att det kallas rasism? Norges DO har synpunkter på hur romer behandlas, och anser att det kan vara dags att titta på om det inte är lagbrott mot denna grupp.

Saxat från SvD;
”Tjänstgörande ombudsman Ingeborg Grimsmo säger till tidningen Dagsavisen på onsdagen att hon ska undersöka om =Oslo bryter mot lagen genom att neka utländska tiggare att sälja magasinet, som vanligen säljs av hemlösa. Om vi kommer fram till att =Oslo har brutit mot diskrimineringslagen måste de hitta nya lösningar för romerna, säger Ingeborg Grimsmo.

De utländska tiggarna i Oslo har mestadels romsk bakgrund. Säljarna av gatumagasinet är norrmän – utländska tiggare nekas att sälja den. Men också Fattighuset utpekas för att man där vägrar servera romer mat. Fattighuset hävdar att romerna säljer maten vidare på gatan.
Att straffa personer för något andra har gjort är oacceptabelt. Alla har rätt till individuellt bemötande i enlighet med diskrimineringslagen. Att behandla individer med utgångspunkt från deras tillhörighet i en etnisk grupp kan innebära lagbrott, säger Grimsmo.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: