Italien visar vägen (Aftonbladet)

Kan vara så att detta är en av de åtgärder som behövs för att se vilka som sökt asyl var och i vilka länder. Saxar ur Aftonbladet.

”Italienska myndigheter har börjat ta fingeravtryck på och registrera romer som bor i landet, uppger AP.Åtgärden har lett till protester från katolska grupper och organisationer för mänskliga rättigheter.Enligt inrikesministeriet kommer fingeravtryck endast tas på dem som inte har ett giltigt identitetskort från Italien eller något annat EU-land.
– Vi kommer att göra en folkräkning för att se vilka som bor i de romska lägren, och för att se vilka som har rätt att stanna och leva under humana förhållanden. De som inte har rätt att stanna kommer att utvisas, säger Italiens inrikesminister Roberto Maroni enligt AP.
Mer än 700 läger finns – huvudsakligen runt Rom, Neapel och Milano – som befolkas nästan enbart av romer, skriver AP. Robero Maroni sa i parlamentet under veckan att åtgärderna behövs för att stävja kriminaliteten och för att identifiera illegala invandrare för utvisning, men även för att förbättra livet för dem som bor i de tillfälliga, ofta osanitära lägren, skriver AP.”

Ett steg på vägen, om nu bara Sverige tog ett likvärdigt beslut med alla ”papperslösa” och jämför med resten av EU. Ja då är vi ett stort steg på väg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: