Sveriga har ansvar för allt?

Jag kan tyvärr inte alla turer i denna historia, men det jag har läst föranleder inte att Sverige nu ska betala över tre miljoner kronor i skadestånd till en torterad egyptier. Jag funderar på om detta kan användas som prejudikat för alla som anser sig har skäl att stanna i Sverige, men som möjligen blir utsatta för förhör och våld då de kommer tillbaka till sitt land.
Var ska alla svenskar som blir utsatta för våld och våldtäkter av dessa människor ta vägen? Vi får ju knappt beklaga oss över hur brottsstatistiken ser ut, då är vi rasister. För det är uppen- barligen mer värt i Sverige för en invandrare att bli utsatt för våld i hemlandet, än som svensk att bli våldsutsatt av männi- skor från dessa länder?
Och hur kommer skadestånden inte se ut i framtiden nu då vi har vår FRA-lag? Var det inte misstänkta terrorister vi skulle lämna ut uppgifter om? Kanske då bara uppgifterna, men inte de individer som är dessa misstänkta terrorister?

Från DN;
Mohammad Alzery får totalt 3.160.000 kronor. Men enligt JK:s beslut ska inte regeringskansliet står för hela summan utan säkerhetspolisen tvingas stå för en del av summan.

JK skriver att ansvaret för för händelserna som ledde till avvisningarna ”faller delvis på Säkerhetspolisen”.

Från DN om beslutet bakom utvisningarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: