Stor datorsatsning i Bergsjön (GP)

Här kan man säga att vi ”folket” verkligen betalar för att områden skall integreras. Det finns snart ingen hejd på hur mycket pengar som kan ösas över en del stadsdelar. Ur GP.

”Till hösten kommer alla sjätte- och sjundeklassare i Bergsjön att få tillgång till en egen bärbar dator i skolan.

Redan i våras inleddes en satsning på Bergsjöskolan, där 30 elever i sjätte klass fick var sin bärbar dator. Resultatet var lyckat, eleverna har kunnat arbeta med rörlig bild och radio och de har dessutom skrivit mer än tidigare, säger rektor Ulla Karlson Hedlin till vartgoteborg.se.Den ökade mängden tillgänglig information har också fått de unga eleverna att arbeta mer med noggrann källkritik.
– Det har fungerat otroligt bra och eleverna har gjort ett fantastiskt jobb. Vi märker att eleverna tycker det har blivit så roligt att gå i skolan, säger Ulla Karlson Hedlin.Därför fortsätter man nu satsningen och ger närmare 300 elever på de olika skolorna i Bergsjön tillgång till egna datorer.Förutom Bergsjöskolan är det sexor och sjuor på Sandeklevskolan, samt sexorna på Backegårdsskolan, Gärdsmosseskolan och Solbackeskolan som får en bärbar dator till hösten, skriver vartgoteborg.se.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: