Militärens stolthet?

Vad sysslar man med egentligen inom homorörelsen? Det handlar inte om politik, men alla svenska myndigheter och instanser ska iallafall godkänna allt som homo-rörelsen vill ha. Och avskyn med alla dess fasetter inför det heteronormativa samhället, är politik inom queer-rörelsen, F! och för de flesta enskilda homosexuella. Och brukar också så vara i Pride- festivaler.

Nu ska man också få bära soldatuniform i Prideparaden, enligt beslut från Försvarsmakten. Jag trodde att var sak hade sin plats, men det är uppenbarligen inte så. Med tanke på hur homosexuella använder över-och underordning som en erotisk tändning, och olika sorters uniformer i sin bögporr, där man låter ett befäl mer eller mindre tvinga sig på en underlydande, så känns det hela mer som ett maktutspel runt sexualiteten i detta sammanhang.

Om man får bära den svenska försvarsmaktens uniform, så innebär det per automatik att försvarsmakten accepterar homosexualitet?

Från SvD

”Försvarsmakten har ändrat reglerna så att det blir tillåtet att bära uniform i Prideparaden den 2 augusti. Nu har vi möjlighet att ta täten internationellt och vara ett föregångsland i HBT-sammanhang, konstaterar Petra Jäppinen, Försvarsmaktens HBT-handläggare i ett pressmeddelande.

Försvarsmaktens uniformsreglemente förbjuder bärandet av uniform vid politiska manifestationer. Men nu har Försvarsmakten antagit riktlinjer, där det slås fast att prideparader inte är en politisk manifestation. Därmed är det fritt fram för uniformer i Prideparaden.
Detta besked visar hur långt Försvarsmakten har kommit i mångfalds- och diskrimineringsarbete, anser Jäppinen. Hon utsågs i maj till Försvarsmaktens nya HBT-handläggare och som sådan är hon den första HBT-handläggaren i världen för en militär organisation.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: