Irakisk flyktingled till Sverige (Sydsvenskan, SvD)

Borde Sverige nu inte sluta ge ut PUT och medborgarskap då det visar sig att det är flyktingsmugglare som tjänar stora summor pengar på detta? Saxar ur Sydsvenskan.

”Med stöd av franska tips greps igår 75 misstänkta människosmugglare i nio olika europeiska länder i en samordnad polisaktion. I Sverige sitter tret­ton män frihetsberövade som en följd av ”Operation Bagdad”. Men en alltför tidig svensk insats på Svågertorps station kunde ha spolierat hela operationen.
Fransmännen hade sedan två år kartlagt ett irakisk–kurdiskt nätverk av människosmugglare som för cirka 100 000 kronor per person smugglat irakier, turkar, kineser och afghaner till olika EU-länder. Det är framför allt Irland, Storbritannien och Sverige som varit slutdestinationer. Andra länder har mer haft karaktären av transitländer. På måndagsmorgonen deltog 1 300 polismän i en samordnad aktion. De grep misstänkta i nio länder: Belgien, Frankrike, Grekland, Holland, Irland, Norge, Storbritannien, Sverige och Tyskland.
Sedan en vecka tillbaka sitter ytterligare sex personer frihetsberövade i Malmö. – De sex greps en vecka för tidigt när Skånepolisen blev tvungna att göra ett ingripande vid Öresundsbron, säger Hans Knutsen-Öy, aktionsgruppledare på Rikskriminalen. De sex upptäcktes på Svågertorps station förra måndagen sedan polisen stoppat två minibussar med arton irakiska flyktingar. Polisaktionen gjordes efter flera månaders spaningar. Bland smugglarligans lokala ledare finns två restaurangföretagare från Blekinge och Lund och en tredje man från Landskrona. Razzian vid Svågertorp var förenad med många risker, men enligt kammaråklagare Stefan Gradler fanns det liten risk att den skulle kullkasta ”Operation Bagdad”, den franskledda polisaktion som var inplanerad en vecka senare.
– Vi bedömde det inte så. Vårt ingripande gjordes ju i samband med en konkret smuggling. Då utsätter sig brottslingar alltid för risker. De visste inte att det skulle komma ytterligare gripanden, säger han.
Det har under senare år skapats en led för människosmuggling från Irak till Sverige via Turkiet, Grekland, Italien, Frankrike, Benelux och Tyskland. De flesta asylsökande irakier som kommer till Sverige har betalat stora summor för att smugglas hit. I fjol nådde trafiken en kulmen med 18 500 asylsökande irakier. ”

Hela Europa vet om att tåget går mot Sverige och bidragen. För här är det bara att kliva över bron så får man asyl och pengar i näven. Ett skämt är vad våra politiker förvandlar vårt land till.
Svd drar till med snyfthistorier med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: