Frihetskämpen som blev en tyrann (SvD)

När man läser artikeln om de svenska människorna som så enkelt tog Mugabe till sin famn. Ja då undrar mna vad de tänkte med? Saxar lite ur artikeln i Svd.

”För Paul Rimmerfors började det hela i mitten av 1960-talet när han gick med i en Amnesty-grupp som författaren Eva Moberg tagit initiativet till. Som flera andra Amnesty-grupper lottades de en fånge i rasiststaten Rhodesia.
Under sina besök i Sverige svor Robert Mugabe att inte upprepa misstag som andra ledare för afrikanska stater gjort. Han skulle inte driva ut den vita minoriteten. Han studerade den svenska demokratin och gillade vad han såg här.
Men Robert Mugabe lurade alla. Mellan åren 1980 och 2001 gav Sverige via Sida totalt över fyra miljarder kronor i stöd direkt till staten Zimbabwe. Hans fru Sally Mugabe turnerade i svenska skolor över hela landet. På inbjudan av Sida berättade hon för eleverna om kampen mot apartheid och kolonialism.
Numera slaktar Robert Mugabes män öppet oliktänkande. De svälter ut folket. En nyfödd flicka i Zimbabwe kan räkna med i snitt att leva i 36 år.
Paul Rimmerfors säger att utvecklingen trotsar all begriplighet:- Ingen kan förklara vad det egentligen var som hände. Och när jag hörde att han fördömde Amnesty då blev jag extra besviken, det måste jag medge.”

Paul Rimmerfors blir extra besviken för att han fördömer Amnesty???? Men att han mördar vita är inget som rör Paul i ryggen? Att alla som ställer upp i val mot Mugabe misshandlas och mördas. Men att han fördömer Amnesty gör Hr Rimmerfors extra besviken….

”Mellan åren 1980 och 2001 gav Sverige via Sida totalt över fyra miljarder kronor i stöd direkt till staten Zimbabwe. Hans fru Sally Mugabe turnerade i svenska skolor över hela landet.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: