Romska organisationer kan få svårare att arbeta (Corren)

Återigen kommer säkert PK medias slätta överkår gå i taket för att dölja denna nyhet från riket. Det visar sig att ordförande för Resandefolkets romanoa riksförbund i Linköping är gripen för brott. Saxar ur Corren.se

”Brottsmisstanken mot en företrädare för Resandefolkets romanoa riksförbund i Linköping , kan försvåra arbetet för romska intresse organisationer. Det befarar Sony Jenfjord, ordförande för Resandefolkets riksorganisation i Malmö.
Sony Jenfjord och den nu häktade Linköpingsbon Birger Rosengren, var i konflikt med varandra år 2000. Då polisanmäldes Jenfjord av Linköpingsbon för bedrägeri sedan 85 000 kronor försvunnit ur föreningen Resandefolkets romanoas riksorganisations kassa.
Sony Jenfjord menar att det som hänt – att en företrädare för en romsk organisation misstänks för brott – kan ställa till stor skada.
– Det tar lång tid att bygga upp ett förtroende och att komma ifrån de fördomar som drabbat resandefolk under flera hundra år. Om någon agerar oseriöst så gör det vårt arbete ännu svårare.
– Jag hoppas att alla förstår och inser att man inte skall dra alla över en kam bara för att en person som gjort sig till företrädare för resandefolket misstänks för brott.”

Nu undrar jag hur länge och hur många gånger skall det som PK eliten kallar fördomar få fortsätta kallas fördomar då det fakta beläggs gång på gång?

Tack till Hulken för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: