46-åring anhållen för elva våldtäkter (GP)

Nu undrar jag varför denna serievåldtäktsman inte blir uthängd med namn och bild?
Varför dessutom hans namn hemligstämplas av Tingsrätten? Kan det ha att göra med att han bor i Angered? Kan det ha att göra med att han inte är etnisk ”svensk”? Vad tror ni?
Ur GP.
”I oktober 2003 dömdes en 46-årig trebarnsfar från Angered för våldtäkt i Oslo tingsrätt. Ingen kopplade ihop honom med tidigare överfallsvåldtäkter i Göteborg. I går anhölls han, misstänkt för elva våldtäkter i de nordöstra stadsdelarna mellan 1995 och 2005.
Sommaren 1995 skrev GP om en maskerad våldsman som slog till för tredje gången. En 30-årig kvinna hade överfallits och våldtagits i sitt hem på Atmosfärgatan i Bergsjön.Då insåg polisen att våldtäkten hade samband med två tidigare fall i Sandeslätt och Hammarkullen. Mannen tog sig in till ensamma kvinnor genom öppna fönster eller balkongdörrar.
– Allt talar för att det rör sig om en serievåldtäktsman, sa kommissarie Lars Björklund.Våldtäkterna fortsatte.Fram till 1999 hade åtta kvinnor våldtagits av, troligen, samme man. Sedan upphörde serien av våldtäkter fram till 2005.
Vad han inte visste var att mannen två år tidigare dömts till tre års fängelse för våldtäkt, olaga hot och narkotikabrott av Oslo tingsrett. Han avtjänade en del av sitt straff i Sverige och släpptes villkorligt i oktober 2004.
Mannen anhölls i går misstänkt för elva våldtäkter och våldtäktsförsök. Hans namn hemligstämplades när Göteborgs tingsrätt i går utsåg en offentlig försvarare för honom. !”

Det är uppenbarligen en skillnad på brottslingar i detta land. Vissa skall skyddas in i döden. Men är de etniska svenskar då hängs de ut med engång. Lite mer fakta från artikeln.
”Den 46-årige man som misstänks för en serie våldtäkter och våldtäktsförsök i nordöstra Göteborg lever på socialbidrag. Han gifte om sig med en mycket ung kvinna 1995, det år serien av våldtäkter inleddes, men äktenskapet har enligt mannen inte fungerat. Han har berättat att han ”förlorat kontrollen över sin tillvaro” och saknar såväl sina barn som framtidshopp.”
Sydsvenskan skriver om fallet med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: