Kamp mot krograsism-en affärsidé? (realtid.se)

Något som man själv misstänkt länge borde kanske granskas närmare. Ur Realtid.se

””Juridikstudenterna” har fått mycket – överväldigande positiv – publicitet för sin kamp mot krograsismen. Efter att ha stämt ett dussintal krogar för etnisk diskriminering uppgår nu skadeståndskraven för några av dem till nästan en miljon. Nu anklagas de för att ha hittat en lönsam affärsidé.Juridikstudenternas arbete har gett dem en överväldigande positiv publicitet. Till exempel poserade Homan Hamzeh i tidningen Gringo utklädd till superhjälte.
Men nu anklagas Hamzeh och Dalmus för geschäft. Att motivet för att systematisk anmäla nattklubbar i slutändan är – eller har kommit att bli – de tiotusentals kronor som sätts in på deras konton, skattefritt, efter varje lyckat mål eller förlikning. Resultatet skulle kunna bli en urvattnad diskrimineringslag. Och samtidigt bli en lönsam affärsidé.
Tre av dem går fram till dörren. En av dem är stamgäst på stället och brukar alltså komma in. Men den här kvällen betedde han sig underligt tillsammans med sina två kamrater.– De var provocerande och hade ett störande beteende. Deras sätt att agera på var inte normalt, berättar källan, som vill vara anonym.
Buddhas advokat Mats Ljungkvist är kritisk till juridikstudenternas agerande. I ett svaromål till Stockholms tingsrätt skriver han:”…Att utkräva skadestånd från restauranger och nattklubbar är uppenbarligen något som kärandena satt i system…”
Étages ägare Micke Ahlqvist säger att juridikstudenternas främsta mål verkar vara just pengarna. – Vi brevväxlade med Diskrimineringsombudsmannen. Och de tog inte lång tid på sig från det att vi lämnade en summa på att svara att de gick med på förlikning. Har man blivit så kränkt då träffar man inte förlikning utan då vill man ju sätta dit de jävlarna som gjorde det. Men de hann inte ens blinka, säger han till Realtid.se.Han delar samtidigt ut en känga till DO.– DO är deras förlängda arm i de här målen. De tar dessutom inte betalt av dem utan det är skattebetalarna som får betala.
Hamzeh och Dalmus började med att föra sin kamp genom DO. Men snart klagade de på långa handläggningstider och valde att gå vidare själva. #

Giriga och pengakåta görs det affärer, DO den nya formen av utpressning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: