3 åringen som fick munnen igentejpad byter nu dagis (Sydsvenskan)

Det får mig att tro att det inte var alla som var ”med” på skämtet som vi läst i kommentarerna gällande den tidiager artikeln. Saxar ur Sydsvenskan.

”Det är obehagligt att förskolläraren tillåtits att börja arbeta igen. Det säger mamman till den treårige pojke som fick munnen igentejpad på en förskola i Lund. Pojken kommer nu att byta förskola. Sydsvenskan berättade i torsdagens tidning om händelsen, som är polisanmäld och ska utredas. Föräldrarna berättar att deras son gått på förskolan i drygt två år och att de varit mycket nöjda. Ända tills den där fredagen i slutet av april. Mamman berättar:
– Jag var en kvart sen när jag skulle hämta vår son. Jag hörde hur personalen sa: ”nu kommer hon!” En förskollärare sa att det hade inträffat en incident. Enligt mamman hade sonen blivit tillsagd under frukosten av den manlige förskolläraren för att han pratade för mycket. När det inte hjälpte fick han en liten bit vanlig tejp över munnen. Men den tog pojken själv bort.
– Då blev förskolläraren irriterad och hämtade en rulle brun packtejp som han virade två varv runt vår sons huvud. Sedan gick han och satte sig. Mannens kollega reagerade inte enligt mamman, men det gjorde en annan förälder som råkade se tejpningen.
– Hon rusade fram och undrade vad han höll på med. Tejpen hade fastnat i vår pojkes hår. Flera lärare kom in och man hämtade en sax för att klippa upp tejpen. Pojkens mamma säger att de andra barnen förmodligen blev mer rädda än hennes son. Mest upprörd blev den mamma som var vittne till händelsen. Hon ringde tillbaka till förskolan, som sedan kontaktade pojkens föräldrar.
Direkt på måndagen var min man och jag där och träffade den manlige förskolläraren. Han erkände rätt av vad han hade gjort med vår son. Jag frågade om det var på skoj eller i bestraffande syfte. Han svarade att det var en bestraffning och då blev jag ilsken.
– Han tycker att vi gör en höna av en fjäder och har inte ens bett om ursäkt, säger mamman. Hon och hennes man har nu bestämt sig för att flytta sin son till en annan förskola.
– Vi vill inte ha kvar honom där. Man kan inte ha förskollärare som får sådana här hjärnsläpp. Hade inte den här mamman reagerat hade vi förmodligen aldrig fått reda på vad som hade hänt, säger mamman. Hon beklagar att det blivit som det blivit. Familjen har bara lovord att säga om förskolan i övrigt.
– Vår son har trivts jättebra, personalen är fantastisk. Därför är det så tråkigt att vi nu känner oss tvingade att flytta vår pojke.
Hur mår er pojke idag?
– Han mår bra. Men det har satt sina spår, detta. När vi pratar om den här mannen säger han: ”det är han som tejpar min mun”. Nu har den manlige förskolläraren börjat arbeta igen, hur känns det för er? – Det känns obehagligt att ha honom där, det har gått lite för snabbt. Polisutredningen borde avslutas först. Och på något konstigt sätt känner vi oss skyldiga. Det finns ju föräldrar som satt upp namnlistor om att han ska få vara kvar. Men det var ju en dum grej han gjorde och skolans polisanmälan var berättigad. ”

Som sagt, det verkar vara olika synsätt på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: