Hur tingsrätten friar misstänkta pedofiler (Sydsvenskan)

Läser i Sydsvenska om en känd mediaman som släpps pga att hans dator ansågs innehålla källskyddat material. Saxar ur artikeln. Det är sjukt när tingsrätten skyddar sexuella brottslingar.

Den skånske mediemannen frias från barnporrbrott, utan att bilderna på hans datorer granskats. Malmö tingsrätt tvingade polisen att lämna tillbaka mannens datorer.

– Man kan misstänka att om det funnits misstänkt material i dem, så är det borta nu, säger åklagare Lena Körner till Sydsvenskan. Mediemannen, som är i 50-årsåldern, hämtades till förhör av polisen i början av november i fjor. Han pekades ut av en tonårspojke.
Anklagelsen handlade om att mediemannen hållit pojken inlåst i sin bil, samt att han skulle ha låtsats vara polis. Formellt: olaga frihetsberövande och föregivande av allmän ställning. När polisen kom hem till hans bostad i Malmö fattade patrullen misstankar om barnpornografibrott – man såg fotografier av vad som verkade vara unga pojkar på hans dator. Datorerna togs i beslag och mannen hämtades till polishuset för förhör. Efter det rasade mediemannens yrkesliv samman – alla uppdragsgivare tog sin hand ifrån honom och han tjänade inte längre några pengar. Ytterligare två unga pojkar polisanmälde honom. Nu för sexuellt ofredande och sexuellt tvång – alltså att han skulle ha förgripit sig på dem på olika sätt. De anklagelserna kvarstår och åtal väntas tidigast efter sommaren. Datorerna skulle granskas närmare, men eftersom mannen arbetade med journalistiskt material, som kan vara skyddat av grundlagen, tvingades polis och åklagare gå varsamt tillväga. Den variant av granskning som föreslogs var att mediemannen skulle få sitta med och peka ut vilka filer som inte var källskyddade, och okej att granska.
I stället hävdade mediemannen att allt material var källskyddat och begärde att beslaget skulle hävas. Vid en förhandling nyligen gjorde tingsrätten just det. ”

Sverige vart är vi på väg? Vad är det för klåpare som sitter i Tingsrätterna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: