13-åring ledare för rånarliga (Skånskan.se)

Är det någon som tror att det är ”svenska” barn? Saxar ur Skånskan.se.

”Förra veckan rånades en 90-årig dam med rollator på sin jacka vid Pildammsparken. Hon skrev en lång redogörelse för polisen om vad som hade hänt och lämnade ett tydligt signalement.Hon berättade hur ett par ungdomar slet ifrån henne jackan och cyklade iväg. Ynglingarna rotade igenom jackan, som inte innehöll något av värde, kastade iväg den och försvann snabbt därifrån. Damen hittade sin jacka och blev inte av med något värdeföremål.
Erkänner sex rån Ryckningen av den rollatorförsedda damens jacka visade sig bli de unga pojkarnas sista rån innan de avslöjades, men långt ifrån det första. Polisen identifierade de två ledande i gänget och har lyckats knyta dem till ytterligare sex rån, det första i slutet av april. Pojkarna är födda 1994 och 1995. Den yngsta av dem som är ledande i gänget var bara 12 år gammal när de första personrånen begicks.
– De erkänner sex av de sju rånen, det rånet de nekar till är det där vi har starkast bevisning mot dem, säger Erik Jansåker, chef för polisens ungdomsrotel.
Medhjälpare ska höras Den yngsta av pojkarna blev omedelbart omhändertagen av sociala myndigheter.Enligt Erik Jansåker finns det ytterligare två–fyra ynglingar i samma åldrar som har deltagit vid rånen, svansen bakom de två ledande pojkarna ska höras inom kort.Förutom rånet mot den 90-åriga damen i Pildammsparken har pojkarna rånat andra pojkar i samma ålder. Ofta har bytet varit mobiltelefoner och mindre summor med kontanter. De försvann cyklande från brottsplatserna. Rånen skedde på kvällarna efter skoltid.
Skrattade vid rånen.
Vid ett tillfälle har de visat upp en kniv annars har det varit verbala hot. Vid några av rånen har pojkligan använt våld genom sparkar, slag och knuffar.
– Det är ett par av fallen som kunde slutat illa, speciellt då de hade med sig en kniv, säger Erik Jansåker.Bara två dagar innan rånet mot 90-åringen rånades en jämnårig pojke på Fersens väg i centrala Malmö. De övriga fem rånen har skett på olika adresser runt om i södra Malmö. Flera av rånoffren har berättat för polisen hur de unga pojkarna skrattade gott när de hotade till sig rånbytena.
Tätt samarbete
– Pojkarna uppfattar det som skoj, de förstår inte vidden av det de har gjort, säger Jansåker och poängterar att sprängningen av den unga ligan är frukten av ett nära samarbete mellan polis och socialtjänst.
– Vi har en samverkan som är väldigt positiv, utan det täta samarbetet med socialtjänsten hade det inte gått. ”

Jag undrar hur mycket brott som upphör för att ett par damer på socialen talar om att brott är fel? Eller är det saft och kakor och kram kalas för nu skall pojkarna få känna att de är älskade minsan? De vet inte om att det är ett brott utan tror att det är på skoj? Hur i helvete kan en polis vara så fel riktad i huvudet???? Lapri, de vet mycket väl om vad de gör, men de vet även om den mesiga inställning hos Polisen och Socialen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: