Taslima Nasrin får fristad i Uppsala (Sydsvenskan)

I artikeln står det att den hotade hotade bangladeshiska författaren Taslima Nasrin får en fristad i Uppsala. Under två år får hon bostad och försörjning betald av Uppsala kommun.
Men det som jag finner konstigt är ju att hon har uppehälle i Indien? Men sanningen kommer fram om man läser artikeln.

Saxat ur Sydsvenskan.

”Uppsala kommunfullmäktige har nu gjort allvar av idén, och står för en tvårummare plus 5 000 kronor i månaden under en tvåårsperiod.Taslima Nasrin tvingades 1994 lämna sitt hemland Bangladesh sedan muslimska fundamentalister anklagat henne för hädelse i romanen Skam. Hon har två fatwor med dödsdomar hängande över sig.Hon bodde sedan i Sverige och i USA innan hon 2003 slog sig ner i Indien i hopp om att kunna stanna där. Men hoten och attackerna ökade och hon tvingades flera gånger att byta vistelseort. Nasrin hade också svårt att få läkarvård för sina hjärtproblem i Indien. Uppsala kommunfullmäktige har nu gjort allvar av idén, och står för en tvårummare plus 5 000 kronor i månaden under en tvåårsperiod.”

Bara för att man skriver en kritisk roman om Islam innebär det inte gratis uppehälle och pengar i fickan. Trodde jag, lång näsa fick jag. Tänk hur många pensionärer det är som skulle kunna få samma ? Grattis 2 rummare och 5000 i månaden till omkostnader. Men det kommer nog inte att ske.
Jag tackar Anonym för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: