Polisen ska inte leta efter gömda barn på Malmös skolor. Skolan ska vara en frizon. (Sydsvenskan)

Jag undrar vad för imbecilla människor vi har som politiker?
Med tanke på artikeln i Sydsvenskan. Faktum är att det som pratas om är brottslingar som bryter mot den svenska lagen. Det gäller människor som skall utvisas eller avvisas de har inget i Sverige att göra.

”Polisen ska inte leta efter gömda barn på Malmös skolor. Skolan ska vara en frizon. Det anser skolkommunalrådet Agneta Eriksson och riktar skarp kritik mot regeringens utredningsförslag om gömda flyktingars rätt till skolgång.I Skåne räknar polisen med att det finns cirka åttio barn som har beslut om avvisning emot sig, men som på olika sätt gömmer sig från myndigheterna. Enligt Annica Warngård, kommissarie vid Utlänningssektionen i Skåne, hämtar inte polisen barn i skolan utan att föräldrarna är med. Däremot menar hon att polisen har rätt att bedriva spaningsarbete, som att begära ut adresser och scheman.
– Polisen är satt att leta efter de här personerna och vi använder de metoder som vi får använda oss av, som att titta i en skolkatalog och ta fram annan öppen information. Om polisen ska förbjudas att bedriva sådant spaningsarbete får regeringen lagstifta om det, anser Annica Warngård.
– Men det kan vara svårt, eftersom en del av det här inte är speciellt svårt att få fram på annat håll. Migrationsverket ska verkställa avvisningsbeslut där familjen samarbetar. Polisen blir inkopp-lad i ärenden där personen är försvunnen eller där avvisningen ska ske med tvång. Enligt utlänningssektionen i Skåne är just nu 775 vuxna och 80 barn efterlysta för att kunna avvisas.”

Fundera på de siffrorna igen. 775 vuxna och 80 barn. Enbart i Skåne, då kan ni tänka er hur det ser ut i Göteborg och Stockholm med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: