Gammalt groll låg bakom knivskärning. Rosengård

Lägg märke till vilken ursäktande attityd kriminalinspektör på Ungdomsroteln i Malmö har.
Saxat från Sydsvenskan.

”- Men det är inget kriminellt, som droger och sådana saker. Det handlar nog mer om testosteron, säger Jörgen Hylén, kriminalinspektör på Ungdomsroteln i Malmö.”

Vad är det för djävla inställning????? Det är väl inte undra på att brotten ökar i detta land.

”Rosengård. I går hölls ett kort förhör med den 15-åring som är misstänkt för att ha knivskurit en tre år äldre kille i söndags eftermiddag på Hårds väg i Rosengård. Killarna ska ha börjat bråka utanför en jourlivsbutik. Grälet urartade och plötsligt segnade 18-åringen ihop.
– Vi vet inte riktigt varför det går så långt, säger Jörgen Hylén och tillägger att det här inte bara handlar om söndagens händelse. Killarna känner till varand­ra sedan tidigare och det finns gammalt groll mellan dem. Exakt vad osämjan mellan dem handlar om är i nuläget inte utrett, enligt Jörgen Hylén. Det rör sig varken om kriminalitet eller om bråk om någon flickvän.
I morgon är ett större förhör planerat med 15-åringen. Då ska även social­tjänsten närvara. Pojken erkänner att han har knivskurit 18-åringen. Däremot nekar han till misstanken om mordförsök. Enligt 15-åringens advokat, Ulf Bagner, mår hans klient inget vidare.
Det är alldeles självklart att han inte mår bra efter en sådan här händelse. Det handlar ju om unga människor. ”

Skulle han inte tänkt på det innan han stack kniven i motståndaren? Om det nu inte rör sig om kriminalitet eller flickvänner , kan det då vara så enkelt att det är religion inblandat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: