FN försvarar inte bara islam och diktaturer

Ibland ger dig så på barn med. Ur Aftonbladet, men nyheten är i alla medier. Är det inte dags att skrota FN snart? Starta om med länder som bryr sig?


Fredsbevarande soldater från FN och biståndspersonal förgriper sig på barn – en del så unga som sex år, rapporterar brittiska Rädda Barnen.
Det är barn som FN- och biståndsfolket skulle ta hand om i tidigare konfliktområden, enligt brittiska BBC. RB har granskat förhållandena i Elfenbenskusten, Sudan och Haiti och föreslår att ett övervakningsorgan bildas för att handskas med sådana ärenden.
En 13-årig flicka berättar för BBC hur tio FN-soldater våldtog henne på ett fält nära hennes hem. Därpå lämnade de henne blödande och spyende på marken, säger hon. Inga rättsliga åtgärder har hittills vidtagits mot förövarna. Det som förskräcker mest är att de flesta brotten förblir ouppklarade eftersom barnen är för rädda och tiger, kommenterar Rädda Barnen.
FN säger sig välkomna rapporten och ska läsa den noga. Hundratals barn från de studerade länderna har berättat vad som hänt dem. RB säger att särskilda metoder behövs för att ta hand om sådana här fall. Lite har gjorts för att stödja offren, kommenterar organisationens ordförande i Elfenbenskusten Heather Kerr. FN har lovat nolltolerans för övergrepp på barn– något som inte lett till uppföljning. FN-talesmannen Nick Birnback säger dock att nolltoleransen inte kan garanteras i en organisation med 200 000 anställda jorden runt. ”

Där ser man.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: