1.700 poliser bevakar Irakmöte

Saxat från Svt.se. Tänk om vi medborgare kunde få se lika mycket poliser ute på gatorna i vardagen? Tänk vad tryggare vårt samhälle skulle bli?

”Stockholmspolisen är beredd att ta in 1.700 poliser för att bevaka den stora internationella Irakkonferensen.
-Det är topputtaget om alla inbjudna deltagare kommer, säger Annika Eriksson, operativ chef vid polisen i Stockholms län. Många av poliserna behöver också lånas in från andra län.
Mötet hålls i Upplands Väsby, norr om Stockholm, på torsdag. Deltar gör bl.a. FN:s generalsekreterare, USA:s utrikesminister och Iraks premiärminister.
Stockholms län har cirka 4 000 poliser (2007) och en budget på cirka 4 miljarder kronor. Ännu är dock, på grund av osäkerheten om deltagarantalet, kostnaden för kommenderingen osäker.
Men vid exempelvis Salemdemonstrationerna i fjol landade notan på 3,56 miljoner kronor. Där var antalet poliser inte i närheten av konferensens. Dessutom drivs kostnaden upp av att denna kommendering är längre.
-Vi måste gå i treskift dygnet runt, säger Eriksson.”

Tänk om våra politiker hade tänkt på oss, folket med. Istället för att göra sig själva ett namn i världen. Då kanske vi inte hade haft så höga brottstal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: