Systematiska brott. Bismilahis förskolor i Tensta och Rinkeby

I dag kom domen. Gällande de islamiska förskolorna. Ur SvD.

”Fem års fängelse för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott – så lyder tingsrättens dom mot den 40-åriga ägaren till Bismilahis förskolor i Tensta och Rinkeby.
Flera omständigheter talar emot att det skulle förhålla sig som NN (kvinnans namn) har påstått, resonerar Solna tingsrätt.
Ett exempel är att hon uppgett att hon haft en månadslön på 800 000 kronor – motsvarande en årslön på 3,1 miljoner kronor. Men den inkomsten finns inte upptagen i deklaration.
Kvinnan kan inte ha undgått att noterat att det beloppet inte finns med i deklarationen, konstaterar domstolen. Genom brotten som begåtts har det varit risk att totalt 13 miljoner i skatte- och arbetsgivaravgifter skulle undanhållas staten. Brottsligheten har varit systematisk och förslagen, anser domstolen. Bedrägerierna i Bismilahi-härvan ska enligt åtalet ha pågått mellan mars 2005 och januari 2008. Löner och inkomster ska ha mörkats i bokföringen och till Skatteverket. Med falska fakturor fick man ut kontanter till svarta löner.
Åklagaren Björn Rosenlöf hävdar också att minst 14 miljoner av pengarna förts till Dubai, Addis Abeba och Djibouti genom penningförmedlingar i Rinkeby.
Ägaren, en 40-årig kvinna, greps i januari. I början av april åtalades hon vid Solna tingsrätt för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Fyra män har stått åtalade för medhjälp.
Själv bestrider ägaren ansvar för de brister och felaktigheter som påträffats i förskolans hantering av skattemedel. ”

Terrorism in the making! Sverige betalar för Islamisk terrorism. Men skolorna är inte stoppade ännu…….”De sju förskolorna i Tensta och Rinkeby drivs än så länge vidare med bortåt ett hundratal barn. Utbildningsförvaltningen har inte gjort några nya inspektioner men har haft andra kontakter med förskolornas ledning. Stockholms stad har vänt sig till Regeringsrätten för att få dra in tillståndet och därmed stoppa de kommunala bidragen till Bismilahi. ”

Men det tar tid. Konstigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: