Barn i livsfara då förskola i Malmö vattenbombades

Saxar ur Sydsvenskan. Är det någon som vet i vad det är för område?

”Motettens förskola ligger granne med ett 16-våningshus. Under tisdagen larmades polis när kilotunga vattenballonger kastades från höghuset mot de lekande barnen.
– Det är livsfarligt, säger barnskötaren Malin Svensson. Motettens förskola har över hundra barn. Här finns också två specialavdelningar, en för döva barn och en för hörselskadade. Dessa specialavdelningar är särskilt utsatta av den terror som har drabbat förskolan. Någon eller några kastar föremål från höghusets balkonger mot förskolans gård. Förr har det handlar om tomater och andra grönsaker. Under tisdagen tvingades förskolepersonalen två gånger larma polis. Detta efter att stora vattenballonger hade slagit ner på gården.
– Träffas ett barn av en sådan ballong så är det inte mycket liv kvar. De hörselskadade barnen hör inte när vi ropar för att varna dem, säger barnskötaren Malin Svensson. I samband med hämtning av sin snart treåriga son vid 17-tiden i går blev en mamma nästan träffad.
– Det var sprängfyllda ballonger som kastades från 13-våningen och slog ner ett par meter ifrån mig. Förmodligen är det här ett busstreck. Men jag hade säkert inte överlevt om jag hade fått en ballong i huvudet, säger mamman. Ansvarig för förskolan är biträdande rektor Susanne Berndtros. Hon berättar att trädgårdspersonal tidigare har träffats av vatten uppifrån höghuset. Och i höstas identifierades en familj där barnen hade bombarderat förskolegården med tomater och andra grönsaker.
– Den gången träffade både vår personal och fastighetsägaren familjen. Barnen bad om ursäkt, säger Susanne Berndtros.
– Vi polisanmäler alltid den här typen av händelser. Problemet är att identifiera den som har kastat. Förskolepersonalen överväger nu att flytta utomhusleken till den del av gården som inte ligger inom skottvinkel från höghuset. ”

Låter precis som ett typiskt mångkultur problem. Återkom gärna om ni har mer info.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: