Balkongmord efter utlandsresa

En fullständigt obegriplig nyhet, och jag undrar hur mycket både polis och journalisten utelämnar här. Det verkar osannolikt att en ung, svensk kille på 19 år grälar med sin mamma och sedan vräker ner henne från balkongen så hon avlider, för en sådan struntsak som ett gräl om en hämtning från flygplatsen. Vad betyder utlandsresa i detta fall? Var han på solsemester, eller hade han tagit en utlandstripp till det forna hemlandet?

Oavsett så hoppas jag att man inte daltar med denna tonåring som rättsväsendet hittills gjort i både Kungsholmsmålet och i Rödeby. Någon gång måste våldet få ett slut, och mördar man sin mamma för en struntsak behöver verkligen tillsyn under lång tid framöver.

Saxat från SvD:

”Göteborgsstadsdelen Kallebäck väcktes av ett högljutt bråk i en av lägenheterna. Enligt flera vittnesuppgifter skrek mam- man på hjälp innan sonen hävde henne över balkongräcket.

Sonen hade precis kommit hem från en utlandsresa. I polisförhör har han berättat hur han på egen hand tog sig hem från flygplatsen och sedan började bråka med sin mamma, som hävdade att hon hade varit där för att hämta honom. Det slutade med att den 62-åriga kvinnan föll 16 meter och slog i ett balkongräcke innan hon träffade marken. Ambulanspersonal försökte utan framgång att få i gång hennes hjärta.

Enligt åtalet hade 19-åringen både tagit stryptag på sin mamma och slagit henne innan hon föll från balkongen. Något motiv har han inte kunnat uppge, men han säger i förhör att han inte tror att han ville döda sin mamma.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: