Pappa slog ner skolelev

Behöver jag säg att jag misstänker mångkultur? Ur GP.

”Pappan gick in klassrummet där niondeklassen hade matte och slog eleven rakt i ansiktet. Han försvann sedan genast från platsen. Eleven skickades blödande till sjukhus för att undersökas. En tidigare konflikt mellan elever tros vara orsaken till bråket. Stämningen på Flatåsskolan är sedan händelsen upprörd, säger skolans rektor Kerstin Olsson.
– Vi jobbar med hur unga ska bete sig, så kommer det in en vuxen och gör så här. Det är så klart jätteallvarligt.Enligt henne är händelser som denna mycket ovanliga. Hon menar att stämningen på skolan varit lugn det senaste, men att det troligen hänt något förra veckan mellan pappans barn och den nedslagna eleven.
– Det känns osannolikt att något sådant här händer, att en vuxen agerar på det sättet, säger Kerstin Olsson.Anna Valinder, skyddsombud på lärarnas riksförbund i Göteborg, tror att det är betydligt vanligare att föräldrar verbalt uttrycker kraftiga åsikter om deras barns klasskamrater.
– Men visst förekommer det rent våld också. För något år sedan var det en del oroligheter på Högsboskolan till exempel, säger hon.Efter en tid av bråk på Högsboskolan stängdes den i förtid inför sportlovet förra vintern. Bland annat kom en pappa till skolan för att hämnas en snöbollsattack hans son blivit utsatt för. Pappan som idag gav sig på en elev har polisanmälts av skolan. ”

Så vad är det som händer i våra skolor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: