I Rosengård ökar bränderna

Ur Skånskan.se

”Antalet anlagda bränder har de senaste månaderna ökat lavinartat i Rosengård. Från 1 januari fram till 6 maj har 90 bränder polisanmälts jämfört med 36 i fjol. Två pojkar, 14 och 15 år gamla, har erkänt över 30 bränder.

Natten till tisdagen inträffade flera nya bränder. Det brann i en paviljong till Kryddgårdsskolan och i ett cykelskjul bakom Rosengårdsskolan. Dessutom kastades en molotovcocktail in genom en ruta till Högatorps förskola vid von Rosens väg.
– Molotovcocktailen brann när den kastades in. Det var rena turen att den självslocknade, annars hade det kunnat få förödande konsekvenser, säger Börje Aronsson, närpolischef i område Malmö Öster.”

Nu borde väl dessa 2 pojkar samt deras familjer utvisas? Efter som de så tydligt tar avstånd från vårat levnads sätt?

”Av de 90 bränderna hittills i år betraktas 22 som mordbränder, medan 68 räknas som skadegörelse. Av bränderna i fjol rubricerades tio som mordbränder. Under våren har polisen i samarbete med ett stort antal andra aktörer gått in med flera konkreta åtgärder i syfte att få ner antalet anlagda bränder, men hittills har det inte haft någon märkbar effekt. ”

Som vanligt kommer de typiska PK kommentarerna från de ansvarig varför invandrarna tänder på.

”Börje Aronsson konstaterar att trångboddhet, segregation, utanförskap och arbetslöshet spelar in. Men samtidigt har skadegörelsen i Rosengård minskat stort efter att det sattes upp kameror på skolorna. Och nu diskuteras kameror även på förskolorna. ”

Återigen är det synd om de stackarna som tänder på. Lapri!

Sydsvenskan skriver om samma ämne. Inga PK ursäkter där.

”Årets problem är störst på södra Rosengård där bostadsområdena Herrgården, Örtagården och Törnrosen ingår. I slutet av mars satte sig därför polisen med representanter från räddningstjänsten, fastighetsägarna på södra Rosengård, gatukontoret och folk från skolväsendet. Syftet: att få ett slut på mordbränder och vandalism.
Polisen har ännu ingen misstänkt för de tre attentaten i måndags natt. Men följer utvecklingen noga.
– Vi förstärker nu bevakningen och ökar bemanningen med uniformerad personal, säger Börje Aronsson. ”

Lite bättre version må jag säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: