Radarn varnar igen. Scouter rånades då de sålde Majblommor.

Ur Expressen.

”Den unga scouten sålde majblommor i Vällingby. Då rånades han av två män – som tog hans mobiltelefon och kamera.
– Och pengarna som vi tjänat in från majblommorna, berättar pojken för Stockholm.expressen.se. Den 14-årige scouten och två av hans kamrater sålde på tisdagskvällen majblommor vid Vällingby centrum när en man i 20-25-årsåldern kom fram.
– Killen frågade om jag kunde följa med bort till hans gamla farbror som skulle köpa 20 majblommor. Jag följde med honom dit, berättar 14-åringen.Men där fanns ingen farbror som ville köpa majblommor. I stället anslöt ytterligare en ung man.
– De tog tag i scoutskjortan och vred till. Sedan tog de mobiltelefon, en digitalkamera och pengarna som vi tjänat in från majblommorna. Men de kollade inte i bakfickan där jag hade plånboken.När rånarna försvunnit bort sprang pojken till sin scoutledare och berättade vad som hänt. Snart var polisen på plats och började leta efter rånarna.
– När det hände stod jag bara still. Rädslan kom när vi väntade på polisen. Jag kände mig rädd och skakig när jag tänkte på vad som hade kunnat hända.Scoutens pappa är upprörd över det som har hänt.
– Det är för jävligt, speciellt när det är för en god sak. Det är väldigt lågt, säger han.Polisen kunde snart efter rånet gripa en misstänkt man i 20-årsåldern.
– Han greps i närområdet i nära tid efter händelsen, säger Daniel Mattsson, biträdande stationsbefäl vid Västerortspolisen.Den andra gärningsmannen var ännu sent på tisdagskvällen inte lokaliserad.”

Snart kommer det nog en undersökning som visar att rån och överfall har minskat. Det är bara folk som anmäler mer kommer ”Super” Jerzy säga sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: