Medias vägran att publicera signalementen gör att radarn varnar igen!

I Skånskan läser vi om en sexual förbrytare som nu gripits.

”En 21-åring som onanerade på stadsbussen och gned sädesvätska på två tonårsflickor är anhållen. Han misstänks i ett tiotal liknande fall av sexuellt ofredande. – Vi har haft in honom tidigare men bevisningen räckte inte, säger Carin Brange vid Malmöpolisen.
Händelsen med de två 17-åriga flickorna inträffade på busslinje fem den 15 april.Den 21-årige mannen steg på och satte sig vid flickorna trots att det fanns gott om plats på bussen. Han började onanera och gned sig mot flickorna. När 21-åringen fått utlösning smetade han säden på flickorna och sätena i bussen. Sedan steg han av vid nästa hållplats. Förutom händelsen på bussen misstänks den gripne för ett tiotal liknande fall av sexuellt ofredande. Han ska även vid de tidigare tillfällena ha blottat sig och onanerat inför unga flickor.
Det var signalement och ett gott polisarbete som gjorde att han kunde gripas. Vi är väldigt tacksamma för att han är fast, säger Carin Brange informatör vid Malmöpolisen. 21-åringen har gripits för sexuellt ofredande flera gånger tidigare men bevisningen räckte inte till de gångerna. Nu var bevisen tillräckligt starka för att åklagare skulle anhålla mannen.Det är flera som hört av sig till polisen för att lämna signalement på mannen.”

Ingen tidning har publicerat signalementet på förövaren. Detta brukar i 99% av fallen innebära att det är en av de så kallade kulturberikarna som är skyldig. Så varför hjälper inte media allmänheten att hjälpa Polisen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: