Al-Qaida varnar för fler attentat.

I Dagens Gp läser vi om det dagliga muslimska budskapet från Al-Qaida.

”Alla som deltar i ”aggressionen mot muslimer” måste avskräckas. Därför väntar fler attentat i väst. Det var ett av få besked när al-Qaidas chefsideolog Ayman al-Zawahiri svarade på allmänhetens frågor.
I december inbjöd Zawahiri anhängare att under några veckor ställa frågor om allt mellan himmel och jord. I tisdags kom den andra omgången svar, publicerade som en ljudupptagning på internet.I anförandet uppmanar Zawahiri muslimer världen över att ”skynda till jihads slagfält, särskilt i Irak”. Men inte nog med det, de ska ha pengar med sig.
– Pengar är kampens grund, sade han. Jag uppmanar varje kämpe … att samla så mycket pengar han kan ta med sig.De som inte sluter upp ska känna fruktan inför Guds dom, säger han.Många undrade om al-Qaida avser att genomföra fler attentat i väst, särskilt i länder som har soldater i Irak.
– Mitt svar är ja. Vi anser att alla som har deltagit i aggressionen mot muslimer måste avskräckas.Ayman al-Zawahiri är en 56-årig egyptisk kirurg som varit aktiv islamist sedan tonåren. Han anses vara den som övertalade Usama bin Ladin att omvandla al-Qaida från ett kontaktnät mellan arabiska kämpar i Afghanistan till en terroristorganisation.
Trots att frågorna ställdes på lösenordsskyddade webbplatser har det amerikanska försvarshögkvarteret lyckats ta del av 1 868 frågor. I en analys av Zawahiris första svarsomgång i början av april lägger Pentagon tonvikten på vad Zawahiri inte svarar på, skriver tidskriften US News & World Report.Många undrar varför al-Qaida inte har angripit länder som Iran, Egypten och Israel. Beror det på ovilja eller oförmåga? Inget svar. Varför angrips inte shiamuslimska Iran åtminstone i ord, och stämmer det att ledande al-Qaidapersoner sitter fängslade där? Inget svar.När det gäller inställningen till Hamas svarar Zawahiri undvikande: Det är bra när Hamas angriper Israel men det är dåligt när Hamas ställer upp i val.Nästan en femtedel av frågorna sägs gälla al-Qaidas organisation. Styrs alla små grupper av en central ledning eller verkar de oberoende? Men Zawahiri vill inte ge fienden någon ledtråd: inget svar.En annan vanlig fråga gällde de tusentals civila muslimer som har dödats i al-Qaidas attentat, särskilt i Irak.Zawahiri försäkrar att al-Qaida inte har muslimer som mål. Men han tillägger att om muslimer verkligen har dödats var det antingen olyckshändelser eller på grund av att icke-muslimer omgav sig med muslimer. Det var i varje fall inte al-Qaidas fel.”

Vilka stolpskott. Vilka stolpskott…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: