Trångt i rätten när 26 syndikalister åtalas.

I Sydsvenskan läser vi om SAC och deras utpressare som skall inför åtal.

”MALMÖ. En av kockarna på restaurangen Izakaya Koi på Lilla torg hade fått sparken. Helt fel, ansåg hans fackförbund SAC Syndikalisterna och protesterade mot avskedandet. Den 1 december 2006 samlades ett femtiotal demonstranter utanför restaurangen och hindrade kroggäster från att komma in. Blockaden skulle vara i två timmar, men när bara en liten stund återstod ingrep polisen. Resultatet blev att 26 syndikalistsympatisörer, efter en långdragen utredning, åtalades för egenmäktigt förfarande och ohörsamhet mot ordningsmakten. Eftersom alla enligt svensk lag har rätt att få sin sak prövad i domstol – även om de är många om saken – så väntar nu en rättegång modell större. Alla 26 ska stå inför rätta samtidigt – i samma sal. Tillsammans med åklagare, domare, nämndemän, sekreterare och sannolikt flera försvarsadvokater. Samt åhörare.
– Vi siktar på att försöka ha det i egna lokaler. Vi har en ganska stor sal som vi tror att vi ska kunna möblera om, säger Barbro Thorblad, lagman vid Malmö tingsrätt. Exempelvis lär de åtalade knappast ha sällskap av var sin advokat under rättegången.
– Nu är det väl inte klart att alla ens vill ha en försvarare. I den här typen av mål är det också ganska vanligt att flera har samma försvarare.
– Vår första tanke var att försöka hålla huvudförhandlingen i juni, men det beror på när vi kan få de olika tilltalade delgivna. Den avskedade kocken fick 20000 kronor i skadestånd efter att Arbetsdomstolen (AD) hade kommit fram till att arbetsgivaren inte följt ordningsreglerna i lagen om anställningsskydd. ”

Vad är det som skiljer SAC från MC gängen ?

One Response to Trångt i rätten när 26 syndikalister åtalas.

  1. […] Trångt i rätten när 26 syndikalister åtalas. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: