Riktad insats ska prövas för arbetslösa invandrare.

När det gäller att kvotera in invandrare finns det inga stopp. För det är vad det är. När man har riktade insatser för att ge invandrare jobb. I DN idag har de en artikel om det. Jag saxar ur denna artikel.

”- Det är i högre grad en fråga om etnicitet än jag trodde. Vi måste våga tänka nytt, säger Moderata socialborgarrådet Ulf Kristersson.
Det har gått drygt tre månader sedan Jobbtorg Stockholm, den borgerliga majoritetens satsning på att göra stadens socialbidragstagare till skattebetalare, sjösattes. Hittills har 5.000 personer skrivits in i verksamheten, 260 av dem har fått jobb. Hela 20 procent av dem som kallats har dock aldrig dykt upp.
– Visst finns det risk att vi pekar ut vissa grupper, men att inte nämna saker vid dess rätta namn gör inte saken mindre sann. Vi har många människor som står långt från arbetsmarknaden och de förtjänar de bästa av insatser. Då måste vi också våga definiera problemen, säger Viktoria Widlund, chef för Jobbtorg Vällingby.
Bristande språkkunskaper har visat sig vara ett större hinder än hon anat, inte minst bland somalier och arabisktalande. Det är inte ovanligt att personer som varit i Sverige länge har svårt att uttrycka sig på svenska, än mindre kan man läsa och skriva.Varje dag stöter hon på problem av kulturell eller religiös art som utgör hinder. ”

Sedan kommer vänsterns vanliga dravel…

”- Varje människa ska få optimalt stöd oberoende av bakgrund. Det är absolut ingen etnisk fråga, säger Ann-Margarethe Livh, vänsterpartistiskt oppositionsborgarråd.
– De tog pengar från stadsdelarna för att skapa Jobbtorgen, nu kan de som är värst utsatta få det ännu värre när de riskerar att bli av med sin försörjning, säger Livh.(Bidrag är ingen försörjning, det är just vad det låter. Ett bidrag.)
Elisabeth Ygeman Brant, socialdemokrat i socialtjänstnämnden, är också kritisk:- Vi måste kunna skräddarsy lösningar utan att etnifiera frågan.”

Underbart att de i vänster falangen fortfarande vägrar se sanningen i vitöga.
Jag undrar vad de drömmer om på nätterna? Maos lilla röda och det ljuva 68 och rödvin?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: