Vita bönder bortkörda från sina gårdar. Rasismen visar sitt fula tryne igen i Zimbabwe.

Återigen kastas vita bönder bort från sina farmer.Jag är förvånad att Aftonbladet tar upp det med rätt så stora bokstäver på nätupplagan. Zimbabwe är väl det land som har fått mest stöd av Sveriges styrande genom åren. Nu när det är en av de mest rasistiska staterna på jorden hör vi inget från våra styrande. Hur går detta ihop???

”Minst 80 aktivister i Zimbabwe har blivit misshandlade och ett flertal vita bönder blivit bortkörda från sina bondgårdar av Mugabes militärer. Mugabe, som styrt landet under diktatoriska former i 28 år, har medgett att han blivit besegrad i valet men kräver samtidigt en omräkning av rösterna. Minst 35 vita bönder har blivit bortkörda från sina bondgårdar av Mugabes militärer sedan i lördags, uppger TT. Ett dussintal ska ha lämnat sina gårdar frivilligt för att undvika att bli utsatta för våld.
– Situationen har förvärrats snabbt. Många bönder fick inte ta med sig någonting. De tvingades även lämna sina nycklar, säger Trevor Gifford, ordförande för Zimbabwe’s fackförbund för bönder.”

Nu borde väl Ryggradslöse säga några valda ord om att barbariet enbart svenskt är eller något sådant? Rasism är uppenbarligen okej, om det är vita som är offret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: