Sökte socialhjälp för andeutdrivning.

SVT läser jag en liten nyhetsnotis.

”I Borås har en flicka i tioårsåldern omhändertagits sedan hennes föräldrar bett om ekonomiskt stöd för andeutdrivning. Föräldrarna ansåg att flickan var besatt av onda andar och ville skicka henne till hemlandet i Afrika där någon skulle kunna be för henne så att andarna drevs ut, skriver Borås Tidning. Men flickan omhändertogs i stället enligt lagen om vård av unga. Både länsrätten och kammarrätten anser att flickan varit utsatt för psykisk press och hjärntvätt.”

Är det detta som Ryggradslöse menar är så berikande? Är det denna kultur Mona säger att vi är avundsjuka på? Jag undrar hur många sådana här ”udda” bidrag våra socialbyråer delar ut i vårt land?

Hittar artikeln i Borås Tidningen med. Saxar ur den med, för detta är en klassiks mångkultur kommetar.

”– Vår advokat försökte förklara att det är en kulturkrock. I Sverige finns det inte häxeri, men det finns i mitt land. Jag måste ha rätt att ha min kultur här också.
Familjen är kristen, men har också en folktro och lever efter en uppfattning om att häxeri förekommer. Något som inte är helt ovanligt i hemlandet.
Föräldrarna är upprörda över att socialen inte ville hjälpa dem att betala resan till Afrika för att träffa någon som kan be för flickan. Genom böner kan andarna drivas ut. ”

Ja, jisses, han måste h arätt till sin kultur med. Nu drar säkert drevet snart igång att det är rasism att inte betala ”hemrese” besöket. Om de nu har flytt hur kan de då med att begära pengar hem för trollkarls besök???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: