Hur går detta ihop för Ryggradslöse?

Han som hyllat Obama och sagt att han har honom som favvis i USAs val.

Ur GP.
”Barack Obama har den senaste veckan distanserat sig från sin kontroversielle pastor. Men frågorna finns kvar. Och Obama står inte längre ovanför rasfrågan utan har blivit en del av den.Hur Jerimiah Wright skött detta under årens lopp är oklart.Tonen i svarta kyrkor är ibland annorlunda än i vita. Stämningen kan vara mer entusiastisk och kyrkobesökarna visar ofta ett öppnare engagemang i ceremonier och psalmsång. Men gemensamt för alla kyrkor är att politik och religion inte skall blandas ihop från predikstolen. Men när hans predikan filmades för en tid sedan och lades ut på Youtube på nätet var det en rejält uppjagad Wright som jämförde Obama med Hillary Clinton och som tog några rejäla rallarsvingar både mot Clinton och det vita samhället.”
Detta kan man kalla understatement of the year. Pastor Jerimiah Wright far ut i hatiska uttalanden om Vita. I GP kallas de uppjagade kommentarer eller rallarsvingar.
Hade det varit en vit präst som sade motsvarande om svarta hade GP haft krigsrubriker och skrikit ut att Clintons umgås med rasistpräst. Nu kallas de uppjagat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: