EU/Fn stal deras land.

Nu undrar de varför Serberna är arga? Ur Expressen.

”Spänningarna i Kosovo ökade markant på måndagen när FN-polis och soldater drabbade samman med serbiska demonstranter i den delade staden Mitrovica. Omkring 150 människor skadades, och utrikesminister Carl Bildt är oroad över utvecklingen. ”

Eftersom det lönade sig för albanerna att använda våld så kan väl Serberna tro att det skall löna sig för dem med. Enda skillnaden är att att USA inte gillar Serbien då de anses ryss vänliga.

”Men Rysslands Natoambassadör Dmitrij Rogozin anklagade FN för ”oproportionerligt våld mot kvinnor och barn”, enligt AFP. Han fick medhåll från Serbien:- Den här hårda reaktionen, med överdrivet användande av våld av FN-polisen och Kfor, som annars är ansvariga för säkerheten för alla invånare i Kosovo. . . kan leda till en upptrappning av våldet i regionen, sade Serbiens president Boris Tadic enligt radio- och tv-kanalen B92.Premiärminister Vojislav Kostunica meddelade därtill att regeringen nu diskuterar med Ryssland om gemensamma åtgärder för att stoppa ”alla former av våld mot kosovoserber”.Kostunica ”fördömer starkt användandet av våld mot serber som är emot skapandet av en illegal stat på serbiskt territorium” hette det i ett uttalande, enligt Reuters.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: