Våld fick flicka att lämna skolan.

I Sydsvenskan idag skriver de om en flicka som har konstant blivi slagen av en och samma pojke. Är det någon som vet vad för slags skola det är? Jag saxar ut artikeln.

”En pojke i skolan har flera gånger misshandlat flickan, säger hennes pappa till Sydsvenskan.se. Det handlar om fysiska och psykiska kränkningar. Flickan har under åren blivit allt mer rädd för pojken.Under ett par år gick den utpekade pojken i annan skola och då var allt lugnt, enligt flickans pappa. Under höstterminen 2007 började flickan femte klass och hennes föräldrar upptäckte att pojken kommit tillbaka. Deras dotter hade blivit allt mer ovillig att gå till skolan. Föräldrarna var oroliga för mer våld mot flickan och berättade det för skolan. Något gehör fick de inte, tycker de.I februari ledde ett bråk till att flickan blev spottad och knäad i ansiktet, kallad vid könsord och fick sparkar när hon låg på marken. Två lärare avbröt situationen.Pojken polisanmäldes. Ärendet gick vidare till de sociala myndigheterna, eftersom pojken inte var straffmyndig. Läkare dokumenterade flickans kroppsliga skador. Eventuella psykiska sår kunde inte bedömas då. Föräldrarna höll henne hemma från skolan.”

Som vanligt sedan kommer det Svenska mantrat då man granskar sig själv.
”– Jag anser att vi ingripit snabbt och hanterat saken på ett sätt som alla andra är nöjda med säger Ängslättskolans rektor Conny Lindvall.”

Pappan och mammans syn.
”– Det är inte fråga om mobbning. Pojken är inte elak och min dotter är inget offer.I stället är problemet skolans förmåga att klara både skolgång och säkerhet för alla elever. Föräldrarna har berättat om otryggheten för skolan, men upplever att ledningen sett mer till pojkens behov.
– Vi har flyttat vår dotter för att skolan uppenbarligen inte kan garantera hennes säkerhet, säger pappan.” Ser man sedan att det är den berömda utbildningschef Mats Bååth som är inblandad kan man ju lätt tro att det är ok. För då är det säkert en försmak av Saudi resan för flickan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: