Bibliotek sponsrar vänstertidningar, nekar gåvoprenumeration på Världen idag.

Varför är jag inte förvånad? Skellefteå stadsbibliotek betalar egna prenumerationer på radikala vänstertidningar som Flamman och Proletären. Men de nekar en gåvoprenumeration på den kristna ”Världen idag”. Jag började läsa artikel på Världen idag. Detta är ett försök att stödja vänster extrema åsikter med skattemedel. Saxar från Artikeln.

”På stadsbiblioteket i Skellefteå har bibliotekets besökare tillgång till både Flamman (2700 prenumeranter) och Proletären (3000 prenumeranter), radikala vänstertidningar med små upplagor.”
Jag undrar hur många av dessa prenumeranter som är Bibliotek eller andra statliga verk?

”Men när Världen idag-läsaren Elisabeth Grönlund ville gåvoprenumerera på Världen idag, en tidning som har tre gånger så många prenumeranter och kommer ut tre gånger så ofta, blev det nobben.Bibliotekschef Robert Knutsson förklarar varför bibilioteket har valt att tacka nej till en gåvoprenumeration på Världen idag.
– Efter vad jag förstår har någon satt upp en prenumeration på oss men utan att prata med oss. Och allt sånt hamnar i papperskorgen. Vi får ju in väldigt mycket som vi inte har beställt.Så ni har inte principiellt tagit ställning vad gäller tidningen Världen idag?
– Nej, så vitt jag vet har den tidningen inte varit uppe till diskussion eftersom Elisabeth Grönlund som gett gåvoprenumerationen, så vitt jag vet, inte har tagit kontakt med oss och föreslagit att den här tidningen ska finnas. Om hon har gjort det så betraktar vi det som ett inköpsförslag liksom alla som kommer från allmänheten. Och då kommer vi att pröva det.
För oss är då frågan om det finns ett behov av tidningen. Därför att det alltid innebär ett arbete; den ska läggas in i katalogen, tidigare exemplar ska finnas tillgängliga och man ska kunna göra reklamationer etcetera.Ni har ju tidningar som Proletären och Flamman, två ganska vänsterextrema tidningar med mycket mindre upplaga och lägre utgivningsfrekvens än Världen idag. Borde ni inte ha Världen idag?
– Vi har ju ett flertal andra kristna tidningar och jag har inte hört att det finns några önskemål om Världen idag annat än ifrån Elisabeth Grönlund. Men vi har en liten arbetsgrupp som tar ställning till prenumerationer, och som även kan ta upp det här fallet nu när det har kommit in som ett förslag. Om Elisabeth har föreslagit det så kommer det ju att tas upp.”

Läs mer om fallet på Världen idags hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: