Ej visad film får muslimer att bli tokiga. (Igen)

I Sydsvenskan idag läser jag om Geert Wilders filmprojekt. Ingen har sett filmen, men muslimer världen över hotar och kräver(Nothing new) att filmen inte skall få visas. Jag saxar ur Artikeln.

”Hatfilm mot islam upprör” bara detta val av Rubrik av Sydsvenskan är konstigt.
Då de själva inte vet vad filmen innehåller. Sedan kommer texten.

”Ingen har ännu sett filmen. Ändå flyger hot och varningar redan över jordklotet. Nu fruktar politiker i Europa att en ny våg av vrede från den muslimska världen ska skölja över dem.
Nu har Wilders gjort en ”upplysningsfilm” som, enligt hans egen utsaga, ska visa att islam är en totalitär ideologi och inspirationskälla för terrorism. Inom kort ska den släppas på Internet.”

Redan i raderna efter denna text visar ju islams följeslagar att det stämmer.

Irans justitieminister Gholam Hussein Elham har skrivit ett brev till sin holländske kollega Ernst Hirsch Ballin och krävt att filmen stoppas.Syriens stormufti Ahmad Badr El Din El Hassoun har fördömt den. I Pakistan och Turkiet har filmen väckt uppståndelse.Talibanerna i Afghanistan har hotat att särskilt angripa de holländska soldaterna i den internationella styrkan i landet, vilket i helgen fick Natochefen Jaap de Hoop Scheffer att uttrycka farhågor för att filmen kan drabba alla utländska trupper, de vill säga också svenskarna i Isaf-styrkan.Och nu har EU-kommissionen i Bryssel skickat ut varningar till sina 130 kontor runt om i världen för att de kan komma att utsättas för hot och attacker.”

Hur snabbt bara ett rykte visade islams sanna ansikte. Behöver media själv mer bevis????

”Risken för ett våldsutbrott liknade det som följde på danska Jyllandspostens publicering av karikatyrer teckningar på profeten Muhammed hösten 2005 är uppenbar. Då stacks danska ambassader i brand, danska varor bojkottades och minst femtio personer dödades i de upplopp som eldades på av fundamentalistiska ledare i den muslimska världen.För fyra år sedan mördades filmaren Theo van Gogh av en militant islamist och sedan dess har den somaliska debattören Hirsi Ali tvingats leva under polisbeskydd.”

Sedan lägger PK Media in slutklämmen.

För många är han inget annat än en politisk stolle, en provokatör. Utan hoten och fördömandena från olika muslimska ledare skulle få bry sig om hans film. Men i samma ögonblick som dessa uttalas tvingas varje demokratiskt sinnad europeisk ledare stå upp för Wilders yttrandefrihet. ”

Följdfrågan från PK medias är väl snarare varför kommer hoten? Men inte då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: