SSU bryter mot hyresavtal – hyr ut i andra hand.

De förnekar sig inte den nya adeln! Ur sydsvenskan.

”Sydsvenskan har läst hyresavtalen – både ursprungsavtalet från 1979 och det förnyade avtalet från förra våren.
I båda avtalen framgår det tydligt att SSU ”inte utan hyresvärdens tillstånd får upplåta delar av eller hela lokalen i andra hand”. Men det är just vad SSU gör. På socialdemokraternas hemsida marknadsförs den gamla skolbyggnaden under namnet Klostersågens kursgård. Kursgården är enligt hemsidan ”perfekt för föreningar och förskolor”. Intresserade uppmanas att ringa Malmö SSU-krets för prisuppgifter.
Vi har inte givit tillstånd till det här. SSU får enligt avtalet inte hyra ut skolbyggnaden. Det som står på hemsidan är inte rätt enligt avtal. Jag måste prata med SSU, säger enhetschef Staffan Petersson på Malmö stads fastighetskontor. Det senaste hyresavtalet är för SSU:s del undertecknat av Claes Carlsson som förvaltar skolbyggnaden åt Malmö SSU-krets. Enligt Claes Carlsson har SSU genom åren lagt ner 700000 kronor på att få skolan användbar.
– Det vi ursprungligen betalade hyra för var mögliga väggar och en tomt, säger han. Vad kostar det att hyra skolbyggnaden för en kurs?
– Jag tror att vi tar 2400 kronor för en vecka. Då ingår elektricitet, värme och allt. Kursgården har plats för 20 övernattande, säger Claes Carlsson. ”

I fädernas spår eller vad är det man säger?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: