Lite smått och gott efter helgen.

”Gängbråk” Skriver Expressen. Radarn säger Svenskar överfallna av mångkulturen.

”En 18-årig Surabo greps efter bråket. Hans gäng ska ha stött ihop med de andra jämnåriga pojkarna på Västeråsleden i Surahammar.Sedan följde de efter pojkarna till Snickartorpsvägen. Där utsattes två pojkar för en grov misshandel. – De blev påhoppade och slagna och sparkade, berättar Stefan Forsberg, förundersökningsledare.”

Det är säkert någon där ute som kan tipsa om detta?

”64-åring brutalt misshandlad” Skriver Expressen. Som vanligt finns inget signalemente på förövarna. Då slår radarn på igen.

”64-åringen steg ut ur sin port i Västerås strax före midnatt. Då överfölls han av ett gäng ungdomar som rånade honom brutalt.De slog mannen i ryggen och rispade honom i ansiktet med en kniv. ”

Detta är bara en liten del av saker och ting som skett i helgen. Ryggradlöse fick en helsida i sportbilagan i Expressen i helgen. Där han hyllar sin dyrkade Zlatan.
”Och nu alltså statsminister Fredrik Reinfeldt. ”Fotbollen förenar människor”, skriver han och minns Zlatans magiska klack mot Italien i EM 2004. Jag förstår att du är trött på den här frågan, du får den säkert jämt. Men – hur ska vi få Zlatan att börja göra mål i landslaget?
– (Skratt) Får jag bara säga att det är fantastiskt att se att han är så glad och att han tillför så mycket. När man ser honom spela… det var väl mot Danmark jag var och tittade på Råsunda. Det var fantastiskt. Det var mer en tillfällighet att han inte gjorde mål.”

Varför är jag inte förvånad att han lyfter fram Zlatan? Därför att Ryggradslöse har alltid föringat det svenska.

Sedan sågas islamisten Guillous film om Arn i Finland. Rejält, från SvD.
”Hufvudstadsbladet beskriver Joakim Nätterqvist och Sofia Helin som ”ett näpet par även om man inte kommer ifrån känslan av två moderna ungdomar som fått klä ut sig till den årliga medeltidsveckan i Visby”.
Åbotidningen Turun Sanomat avfyrar en bredsida mot filmmakare som stirrar sig blinda på det ekonomiska: ”Då våra filmproducenter senaste höst strejkade för att understryka sina krav på höjt statligt stöd, var deras huvudargument att den höga kvaliteten på filmkonsten i vårt västra grannland sammanfaller med de där utbetalda understöden. Så pyttsan heller! Svensk film har aldrig tidigare befunnit sig i ett så djupt träsk som den gör i dag.” ”
Där ser man.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: