En journalist och författare med tomhet i sinnet.

I Sydsvenskan idag skriver hon om ”Censur ett övergrepp

Jag saxar ur hennes artikel.

”Varför debatteras inte lagändringen som ger personal inom fångvården rätt att begränsa de intagnas tillgång på ”olämpliga” publikationer, undrar Cordelia Edvardsson. Lagen inkräktar på fundamentala mänskliga rättigheter, menar hon.
Alla vi som för tillfället inte sitter inne kan även i fortsättningen konsumera porrtidningar, grova våldsscener i böcker och på video, förföriska skildringar av knark och/eller alkoholruset. ”

Här lyser allt igenom, hennes enorma tomhet. Varför sitter de i fängelse? Om du har en pyroman, varför skall han inte få tändstickor och bensin med? Vad hon säger är att, låt narkomaner och sexförbrytare få tillgång till drogromantik och sexskildringar.
Vad hon verkar ha missat är att många sexförbrytare sitter inne för övergrepp.

”Den nya lagen riktar sig mot allt som ”kan motverka den behandling som den intagne genomgår”. Ursäkta, vilken behandling? De allra flesta som hamnat bakom murarna torde inte bli delaktiga av någon ”behandling” värd namnet. Det begreppet hör till samma dimridå som ”fångvård” och ”fångvårdare”. ” Här visar hon att hon är enbart en flummare som vill ha öppna dörrar även på våra fängelser. Svensson folket skall bara ta emot av dessa brottslingar för det är ju inte deras fel.

Hon klämmer in med en brassklapp till i slut ändan.
”Vilka vetenskapliga bevis finns det för övrigt för att en fånge som haft tillgång till porr, och då menar jag rejäl kioskporr, är mer benägen att vid första permission överfalla och våldta en kvinna som kommer i hans väg, än den som aldrig kom i närheten av en porrtidning under fängelsevistelsen? Skulle det inte kunna förhålla sig precis tvärtom? ”
Vad har hon för bevis att det inte är så? Vad är återfalls procenten för sexualbrott?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: