Mutor på Ambassad.

I GP idag läser vi om uppehållstillstånd och mutor. Finns snart inte ett land i hela världen som inte har folk som vill ”fly” till Sverige.

”Misstankarna mot tjänstemannen, som arbetat många år vid ambassaden i Hanoi och alltjämt arbetar kvar, har kommit fram i samband med telefonavlyssning av de misstänkta människosmugglarna i Halmstad.
För en vecka sedan väcktes åtal mot 34 av de misstänkta. Den omfattande utredningen blev därmed offentlig.
Offentliga blev också misstankarna mot en namngiven tjänsteman vid ambassaden i Hanoi.
Mannen tillhör den lokalanställda vietnamesiska personalen. Han har till uppgift att ta emot människor som söker uppehållstillstånd i Sverige och hjälper till att tolka vid de intervjuer som görs med de sökande.
För den som söker uppehållstillstånd med hjälp av ett skenäktenskap är intervjun på ambassaden en prövning. Ofta ställs personliga frågor om kärleksförhållandet, om den påstådda partnerns vanor och om gemensamma upplevelser. Allt för att utröna om förhållandet verkligen är äkta.
Är förhållandet inte äkta krävs att de sökande hittar på en historia och lämnar samma uppgifter som sin påstådda partner i Sverige.
Rolf Bergman säger också att utredningen av människosmugglingen i Halmstad inte minskat antalet människor som söker arbets- och uppehållstillstånd i Sverige. Tvärtom har antalet ökat från 2006 till 2007.”

Ja det var väl konstigt folk som söker arbets- och uppehållstillstånd i Sverige har ökat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: