Vägverket vill spärra falska registreringar.

Läser idag i Sydsvenskan att Vägverker vill kunna spärra vissa person nummer. För de har på tok för många bilar registrerade på sig. Jag saxar ur Sydsvenskans artikel.

”Sherwan Suleman hamnade som nummer nio på Sydsvenskans senaste tio-i-topp-lista över dem som har mest p-skulder i Malmö. På hans personnummer hade det registrerats 26 bilar som har fått 280 felparkeringsböter.
– Men jag var inte i Sverige när bilarna registrerades. Dessutom har jag inte körkort, säger han. Efter tre år hos föräldrarna i Irak kom Suleman tillbaka till Sverige och Malmö i juni ifjor. Han var då skriven som ägare till bilar som han inte kände till.
– Jag tog kontakt med polisen, kronofogden och Vägverket. Någon hade stulit mitt personnummer. Jag möttes av viss förståelse hos polisen och kronofogden, men när jag ville spärra mitt personnummer för registreringar sa Vägverket nej, berättar han. Ett nej ligger i princip i linje med Vägverkets direktiv från sin huvudman, staten. Vägverket har inte rätt att vägra registrering av en bil.
– Men om ett konkursbo är inblandat eller om vi har starka skäl att misstänka brott kan vi säga nej.
Fast det är svårt att säkra sig mot brott och det är polisens uppgift att beivra dessa, säger Birger Höök. – Vi får heller inte glömma att systemet fungerar för vanliga hederliga medborgare.

Läs den sista meningen igen. Sedan är det konstigt att man som flykting kan åka hem och spendera 3 år i Irak utan att någon ställer frågan vad det var för mening att söka asyl i Sverige?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: