Pervers konst utställning i Alingsås.

Det är konstigt att så fort djur/fisting/homo/sjukheter fotograferas så är det konst och skall ställas ut. Då pratar alla om yttrandefrihet. Men Rondellhundar är livsfarliga. Jag saxar ur SvD.

”Men kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Lundgren (fp), som är den som är ytterst ansvarig för utställningen och höll invigningstalet när utställningen öppnade den 26 januari tycker att yttrandefriheten går före.
– Det är klart att jag kan förstå att det kan vara provocerande. Men i yttrandefrihetens namn är det viktigt att vi står fast vid den här typen av beslut, man måste våga diskutera sexualitet och det här är ett bra sätt. Framför allt är det viktigt i mindre typer av samhällen som Alingsås där konservativa åsikter har en tendens att leva kvar, säger Lars Lundgren till SvD.se.
Utställningen kostar cirka 50 000 kronor, en fjärdedel av kommunens budget för utställningsevenemang. Pengar som kd:s gruppledare Stefan Svensson tycker att man borde lagt på konst som kunde komma fler till livs än de som klarar den 15-åriga åldersgränsen som införts, skriver GP.
– Politiker ska inte lägga sig i konstnärlig verksamhet. Vår uppgift är att agera väktare för ett öppet och demokratiskt samhälle, inte begränsa yttrandefriheten på det här sättet. Det är oroväckande, säger Lars Lundgren till SvD.se”
Vilken hycklare….Så länge det är konst som predikar avvikelser då skall det hängas ut.
Men har de frågat Alingsåsarna vad de vill se för konst???? Efter som utställningen dessutom är Barnförbjuden är det nog så att L Lundgren kittlas av tanken och vad han får se.
Varför det är OK att skymfa kristna människors moraluppfattning medan tex muslimerna inte får provoceras det minsta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: