Flyktingars rätt till vård bör utredas.

Skriver SvD. Men när man börjar läsa är det inte ”flyktingar” som skall ha rätt till vård. Utan de som har fått avslag och gömmer sig för att inte bli hemskickade som skall få vård på våran bekostnad. Ur artikeln.

”Socialstyrelsen kräver en utredning om hur såväl asylsökande som gömda flyktingar ska få vård på samma villkor som övriga bosatta i Sverige. Socialminister Göran Hägglund (kd) instämmer, men har inte regeringen med sig.De som håller sig gömda efter att ha fått avslag på asylansökan eller aldrig sökt, ska också tas emot akut men de får betala själva. Många avstår helt för att de inte har råd och av rädsla för att bli gripna. Läkare utan gränser har också rapporterat om hur en del vägrats vård för att de saknat personnummer.Debatten har främst fokuserat på de gömda flyktingarnas situation. Men Socialstyrelsen vill gå längre och föreslår att regeringen utreder hur alla vuxna asylsökande och papperslösa ska kunna erbjudas hälso- och sjukvård och tandvård på samma villkor som personer bosatta i Sverige.”
Frågan är vilka som betalar dessa stollar på Socialstyrelsen deras lön? För det verkar ju inte bry sig om regler och folket bördor.

Fakta från artikeln.

36 207 personer sökte asyl i Sverige förra året.

Minst 10 000 personer håller sig gömda enligt frivilligorganisationernas uppskattning.

Asylsökande personer kan idag få: Omedelbar vård och tandvård, och vård som inte kan anstå. Mödravård, förlossningsvård och preventivmedelsrådgivning. Vård vid aborter och åtgärder enligt smittskyddslagen.

Gömda och papperslösa: Kan få akutvård men får betala själva.
Alla barn under 18 år får sjukvård på samma villkor som andra i Sverige .

Visar bara att de har inte en susning uppe i Stockholms PK Elit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: