Pinsamma straff för afrikansk rånarliga.

De ungdomar som genoförde en serie rån frö att kunna se Ghana spela fotboll i Stockholm fick sina straff. Eller fick de????

Ur GP. Spyvarning utfärdas för PK elitens bedömning av vad som är straff.

– Ta hand om pojkarna på bästa sätt! sa rådmannen Staffan Rydholm till föräldrarna till de 15-åriga tvillingar som han just dömt till 130 timmars ungdomstjänst för tre rån och ett rånförsök.”

”Föräldrarna nickade och familjen lämnade rättssalen på fredagseftermiddagen.
Sedan fortsatte Staffan Rydholm att avkunna domar mot ytterligare sju pojkar mellan 15 och 16 år gamla.
Domarna avkunnades muntligt för att inpränta allvaret hos pojkarna från Hjällbo, som är barndomsvänner och som anklagats för att ha rånat 37 yngre eller jämnåriga pojkar.

Lurade i väg sina offer
Pojkligan har använt sig av den så kallade brorsanmetoden. Inför offren har påstått att deras lillebror blivit bestulen eller slagen och att offren måste följa med dem till brorsan som väntar i närheten. På så sätt har de fått med offren till någon undanskymd plats där de avtvingats mobiltelefoner, pengar eller kläder. Sedan har offren hotats med stryk om de skulle gå till polisen.
Tvillingarna kom lindrigt undan. Deras föräldrar har arbete och inkomst. De är bra och stabila vuxna. Pojkarna själva är flitiga i skolan och spelar fotboll på fritiden. De ansågs inte behöva vård.
– Ni skulle ha fått två års fängelse om, ni varit vuxna, sa Staffan Rydholm till tvillingarna.
– Nu har ni valt en annan bana. Är det riktigt?
– Ja, nickade de spensliga och allvarliga pojkar som satt på de anklagades bänk och lovade att aldrig mer komma tillbaka till tingsrätten.

Hade dömts till fängelse som vuxna
Och så fortsatte Staffan Rydholm med förmaningar till var och en av pojkarna.
– Tingsrätten tror på dig. Det är därför du har fått den här chansen, sa han till en pojke som med nöd och näppe slapp sluten ungdomsvård och som, om han varit vuxen, skulle ha dömts till mellan tre och fyra års fängelse.
I sin dom hänvisar tingsrätten till den lagstiftning som trädde i kraft den 1 januari i år och som syftar till att minska frihetsberövande påföljder för barn och unga under 21 år.
Alternativen är ungdomsvård och ungdomstjänst.

De nio dömdes till ungdomstjänst i mellan 60 och 150 timmar. Tre av dem dömdes dessutom till ungdomsvård.
Med i rånarligan fanns också barn som inte fyllt femton år och därför inte kunnat åtalas.
Pojkarna döms också att betala skadestånd till sina offer. De flesta får 10 000 kronor för den kränkning de utsatts för.” Dessa straff är patetiska. Om det hade varit etniska svenska pojkar vad tror ni straffet hade blivit då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: