Unga pojkar tros ligga bakom brutala rån.

”De sparkar omkull sina offer, de misshandlar och rånar dem. Medlemmarna i gänget som härjar runt Persborg och Möllevången är väldigt unga – signalementen talar om fyra pojkar mellan tolv och arton år.” Varför publiceras aldrig riktiga signalementen i media?

Ur Sydsvenskan.

”Offren, samtliga unga kvinnor, har haft svårt att lämna några detaljerade beskrivningar av gärningsmännen. Rånen har varit snabba och brutala, och pojkarna har mer eller mindre dolt sina ansikten bakom halsdukar. Erik Jansåker säger att rånarna drar nytta av väder och årstid. – Problemet är ju att det är vinter och kallt. De har varit påpälsade och svåra att se ordentligt. Dessutom har kvinnorna blivit misshandlade. Rånarna har sparkat och slagit sina offer, och i två fall har rånarna sparkat omkull kvinnor som har cyklat förbi. När kvinnorna har försökt resa sig upp har de blivit nersparkade igen.
– Det har varit onödigt mycket våld. Eftersom risken är uppenbar att någon blir allvarligt skadad av rånarna satsar rånkommissionen på att snabbt hitta pojkarna. På söndagen hade ingen gripits för rånen.
Kvinnorna har beskrivit rånarna som väldigt unga – mellan 12 och 16 år, max 18 år. Rånarna är fyra stycken. En kvinna har sagt fyra eller fem. Rånarna har maskerat sina ansikten med hjälp av en halsduk eller scarf. ” Detta får mig att tro att det finns bättre beskrivning av förövarna är Sydsvenskan skriver. Undrar varför? Kan det vara mångkultur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: