Uppdrag Granskning….

I ”Uppdrag Granskning” berättade 17-årige Muhammed om hur han brutit med sitt kriminella liv. Men när tv-programmet sändes satt Mohammed åter anhållen, misstänkt för nya grova brott. Det valde Janne Josefssons redaktion att dölja för tittarna. Saxat ur GT

”Polisen, familjen, lärare och andra trodde också på en positiv framtid för 17-åringen.Men förhoppningarna tycks ha kommit på skam.
– Jag har begärt honom häktad misstänkt för misshandel, utpressning, övergrepp i rättssak och försök till utpressning, säger kammaråklagare Sara Myredal.Tv-inslaget med den ångerfulle Muhammed spelades in för någon månad sedan. Om åklagarens misstankar visar sig vara riktiga pågick flera av brotten då.”

Han satt helt kallt och ljög Josefsson upp i ansiktet.

”Något som inte förvånar den polisman som deltog i diskussionen i Uppdrag Granskning i onsdags:
– Du vet vad man säger om zebran: Den är född randig och ränderna går aldrig ur, säger Even Magnusson.Enligt honom tillhör Muhammed en liten men mycket brottsaktiv klick.
– Det är just de här killarna vi brottas med; de som kommer tillbaka hela tiden.”

Kanske borde folk vakna och kräva att våra domstolar dömer fängelsestraff för kriminella istället.

”Even Magnusson tycker att Uppdrag Granskning gott kunde ha informerat tittarna om vad som hänt.Men det tycker inte Janne Josefsson:
– Om vi hade lagt ut en skylt där vi informerat om att Muhammed har gripits misstänkt för nya och liknande brott skulle vi ha stämplat ”SKYLDIG TILL 100 PROCENT” i pannan på den här grabben, säger han.Men ni kunde ju ha betonat att det bara var misstankar, och låtit tv-tittarna göra sin egen bedömning?
– Vad vi än hade sagt där så hade vi inför tv-tittarna gjort honom skyldig. Jag tycker att det är bättre att reportern senare gör en uppföljning för att se vad detta var för något, säger Janne Josefsson.” Uppdrag Granskning mörkar som vanligt för att framställa sin version.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: