Är detta denna religion vi vill ha i vårat land?

Var är alla feminister och jämställdighets förespråkare idag? När det gäller Islam är de alltid tysta. I SvD idag har de en högaktuell artikel. Saxat ur denna artikel.

”Kruxet i Saudiarabien är att synen på bilkörning – och därmed kvinnors rörelsefrihet – är något som det religiösa etablissemanget vakar över. I kungariket råder en extremt konservativ riktning av islam, wahhabismen som förordar strikt könssegregering. ”

Lite senare i samma artikel kommer en liten mjukare framtoning fram, denna kvinnans pappa har gett henne ett tillägg i hennes pass.

”- Följden av den reformen var att även småskolorna blev könssegregerade i kungariket, berättar Nadia, en saudisk affärskvinna som driver sin egen pr-byrå, på telefon från hamnstaden Jidda.För Nadia är inte körkortsfrågan den viktigaste. Hon kommer från en, med saudiska mått, liberal familj. Lagen i kungariket föreskriver att saudiska kvinnor måste ha en manlig förmyndares tillstånd att resa utomlands. Men hennes pappa har skrivit en bilaga till hennes pass som ger henne automatisk rätt att resa utomlands när hon vill.”

Hallå, feminister! Här finns ett riktigt mål för er!

Var är alla våra rabiat feminister nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: