Valaffischer upprör i Schweiz.

De får kritik av FN. Det intressanta här är att FN:s speciella rapportör om rasism, Doudou Diène, har kontaktat den schweiziska regeringen för en officiell förklaring till valkampanjen.
Läs mer i SvD.

SVP-partiet ger FN svar på tal med engång.

”Partiet, som vill att Schweiz ska lämna FN:s konvention mot rasism samt skrota den statliga kommissionen mot rasism, har heller inte mycket till övers för FN-kritiken.
–FN ska inte blanda sig i schweizisk inrikespolitik. Vi har yttrandefrihet i vårt land.
(Tänk om en Svensk politiker kunde stå upp för samma värden?)
Uppenbarligen har Diène (FN-rapportören) inte begripit vår demokratiska kultur. Han borde läsa på bättre, enligt Mueller.Ett vanligt argument från högerpartiet och dess anhängare är att valaffischerna ”speglar verkligheten med kriminella utlänningar”.
–Vi har stora problem med våldsbrott, särskilt ungdomsvåld där utlänningar är en väsentlig faktor, säger Roman Jäggi från SVP-partiet.En majoritet av landets ungdomsbrottslingar är schweizare; närmare 63 procent. Men liksom i flera europeiska länder är utlänningar överrepresenterade i brottsstatistiken i Schweiz. För vissa är den provokativa valkampanjen inte förvånande eftersom SVP-partiet redan inför förra valet drev – och vann popularitet – för en tuff linje mot utlänningar, EU och FN.”

Fn som skapar råd för att skydda Islam och supportar diktaturer och diverse fusk program, man kan ju undra varför der ger sig in i den politiska debatten i Europa?
Ligger det mer motiv bakom?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: