Diskriminering,Diskriminering,Diskriminering i mödrarvården.

Nu är vi Svenskar rasisiter igen enligt en utredning. Jag är hjärtligt trött på allt prat om diskriminering som läggs oss Svenskar till last. Jag saxar ur SvD.

”–Det råder en strukturell diskriminering, där du ska passa in i mönster för att få fullgod service och bli lyssnad på, säger Eva Robertson, lektor på Sophiahemmet, som har arbetat kliniskt och träffat kvinnor av över hundra nationaliteter i Lund.”

I samma artikel sedan öppnas en annan tolkning.

”–Det tyder på att kommunikationen brister kring kvinnans problem. Det kan bero på att vården inte lyssnar av henne men också på att kvinnan skulle behöva mer tid att bygga upp tillit, säger Eva Robertson.Det kan vara känsligt för kvinnan att tala om sin oro och svårt att uttrycka den på ett annat språk. Många kvinnor från låginkomstländer har med sig dåliga upp- levelser av förlossningar från sina hemländer och känner rädsla.”

Borde vi då inte tvinga dem som söker sig till Sverige och asylen att lära sig Svenska? Det kan väl inte vara Sveriges ansvar att skaffa läkare och barnmorsker som kan 100 tals språk????

”På Socialstyrelsen finns det inte planer på att se över utlandsfödda kvinnors situation i mödravården. På tillståndsenheten ser man inte fler anmälningar från utlandsfödda kvinnor bland de ärenden som gäller komplikationer kring förlossningar.
–Vi har inga indikationer på att de här problemen skulle föreligga, säger Gunilla Hulth-Backlund, enhetschef på utvecklingsenheten.”

Detta låter sammanlagt som en klassisk form att mjölka pengar genom at säga det magiska ordet:Diskriminering….

Vad tycker ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: